recept: Hentes tokány, Kifőzde
Hentes tokány
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

70 dkg sertéslapocka,
20 dkg angolszalonna,
3 fej vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
2 paradicsom,
5-6 csemegeuborka,
3 dkg zsír,
só, bors, majoránna



A lapockát csíkokra, a vöröshagymát finomra vágjuk, a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra összezúzzuk. Az angolszalonnát és a csemegeuborkát vékony metéltre vágjuk.
A zsírt felhevítjük, az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk, majd hozzátesszük az angolszalonnát, és alaposan megpirítjuk.
Ezután hozzátesszük a a kisujjnyi csíkokra vágott húst, addig pirítjuk, míg pici levet nem enged. Ekkor jól megborsozzuk, elkeverjük benne a zúzott fokhagymát, meghintjük morzsolt vagy apróra vágott majoránnával, és egy kevés vízzel (húslével, v. fanyar fehérborral) felengedjük. Ha felforrt, fedővel letakarjuk, és kislángon tovább pároljuk. Ha a levét elfővi, újra és újra egész kevés vizet adjunk alá, hogy rövid lében, saját gőzében, zsírjában párolódjon, szinte pörkölődjön.
Amikor a hús félig puha, hozzáadjuk a megtisztított és kisebb darabokra vágott friss paradicsomot, és majdnem puhára pároljuk. Ekkor az uborkát is hozzátesszük, és fedő nélkül, közepes lángon majdnem teljesen zsírjára pirítjuk.
Akkor jó, ha sűrű, tartalmas, rövid a leve. Párolt rizst vagy petrezselymes burgonyaköretet adunk hozzá.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: párolt rizs
 petrezselymes krumpli
 csalamádé
 paradicsomsaláta

Forrás: Éttermi tapasztalataim internetes kiegészítéssel.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2009.02.20. Utoljára frissítve: 2009.02.20.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 17:47:03 - 2.96)
Hozzászólások:

Sancho (2010-12-22 12:30:00):
Disznónyuvasztáskor a legfinomabb! Savanyúkáposztával!

Megjegyzés a recepthez